четвер, 22 листопада 2018 р.

В бібліотеці презентували повість Лариси Ковальчук "Холодний вирій""



        У ці дні країна особливо згадує героїв, які загинули на Майдані під час революції Гідності. В бібліотеці відбулась літературна зустріч-спогад про волинську родину Петричів  за художньо-документальною повістю Лариси Ковальчук «Холодний вирій».

      Автор повісті  розповіла про своїх батьків, які були патріотами своєї країни і  все своє життя присвятили боротьбі за Свободу і Гідність України.
       Повість знаходиться ще у рукописному варіанті, але варта уваги, аби її почули. «Холодний вирій» написаний на спогадах волинянки Ніни Комаревич (Петрич), родом з Володимир-Волинської інтелігенції.
  
      Її життя пройшло в роки Другої  Світової війни. Пізніше доля привела до Заполярного Норильська. У творі наведені правдиві факти із життя та прізвища дійсних людей. Лариса Ковальчук зачитала уривки із самої повісті, які зачепили кожного
.
       Своїми спогадами про цю родину поділилась голова ГО «Союзу Українок» Любов Ганейчук, а також мав слово голова Братства ветеранів ОУН УПА Волинського краю Богдан Вівчарик та поважні члени братства Марія Ткачук та Антон Костюк. Рецензію на цей твір зробив почесний голова братства Василь Кушнір, а одним із перших читачів повісті став заступник голови Волинської обласної організації «Спілка Чорнобиль» Ростислав Кухтей, який підтвердив значимість цієї книги в історії Волинського краю.
        Вчитель історії загальноосвітнього закладу №7 Оксана Рамська зазначила, що всі присутні в залі отримали живий урок з історії України, адже почули спогади очевидців тих подій

















  

Немає коментарів:

Дописати коментар