неділю, 27 травня 2018 р.

"Сонячні історії" Наталії Бугай"



         У Луцькій бібліотеці-філії №10 відбулась велика презентація новенької дитячої книги Наталії Бугай «Сонячні історії». Привітати та почути поезію авторки прийшли творчі люди, які також мають  літературні здобутки, рідні, а також діти, адже книга розрахована на молодший вік.  А першими читачами цієї книги стали учні 2-в класу загальноосвітнього закладу №7,  вчитель Людмила Ярославівна Кримусь, які  активно долучились до проведення цієї події. У вишиванках, артистично декламували вірші Наталії Володимирівни. Подивувало те, що діти  намалювали чудові ілюстрації до віршів, які вони читали.

     Ведуча заходу Лариса Радчук розповіла про Наталію Бугай, як майстриню по виготовленню ляльки-мотанки, до слова, в залі була представлена велика колекція виробів майстрині, яка створила неймовірну позитивну атмосферу презентації.

    Окремою сторінкою творчості Наталії Бугай є плідна праця, співдружність з волонтерами організації «Серце патріота», які доставляють на фронт виготовлені майстринею обереги-мотанки, ангели. Під час презентації авторка передала через волонтерів Ольгу та Сергія Балицьких свої книги  дітям на Схід України , а також разом з дітьми вирішили передати воїнам АТО малюнки, які виконали учні до прочитаних віршів .

     Під час презентації книжки звучало багато пісень на слова Н.Бугай (музику створили Галина Васіна і Любов Мілевич). Зокрема, школярі гімназії №18 виконали пісню «Україна-сонце у вінку». Вероніка Назарчук, переможець у багатьох конкурсах співаної поезії,   заспівала «Мрії-наче барви літа», (керівник музичної  школи №3 Ірина Лаговська).

Присутні переглянули відеокліпи пісень « Крила для метелика» у виконанні Тетяни Хацкевич, «Ми хоемо миру» - вихованців луцької музичної школи №3.Ці твори виконуються на багатьох конкурсах та займають призові місця.

    Вітали Наталію Володимирівну з виходом книжки рідні, друзі, шанувальники її творчості: Лукія Василевська, Марія Пишук, Галина Терлецька - члени літературної студії  «Зорі над Стиром», викладач муз школи №3 Ірина Лаговська, поет та композитор  Любов Мілевич, волонтери Ольга та Сергій Балицькі. 

Віримо, що нова книга для дітей стане гарним подарунком для прочитання маленьким  читачам бібліотеки.


   










Немає коментарів:

Дописати коментар