середу, 9 травня 2018 р.

Відбулась презентація збірки поезії Ксенії Вдячної «Поки холоне чай…»



     В клубі літературних презентацій «Вперше», що діє у бібліотеці-філії 10 читачка книгозбірні Ксенія Вдячна презентувала свою першу поетичну збірку, невеличку за форматом, але нестандартною, вишуканою у голубій акварельній палітурці.
       Збірка вийшла до ювілею авторки і містить символічно 30 поезій.

      Поезія для Ксенії – « це щирість, це правда про себе, яку неможливо приховати, це те, про що неможливо мовчати. Бо всі чесні слова приходять раптово, неочікувано з глибин душі, від якоїсь незвіданої  нам Вищої сили. Це просто інформація, яка не належить мені, а належить Всесвіту, людству. Поезія ― це вічність, в якій залишається частинка мене для світу назавжди»

       Літературний редактор збірки Лєна Шторм пише: «Поки холоне чай,…змінюється погода, а перехожі залишають свої невидимі сліди у щоденному портреті міста…Люди зізнаються одне одному  в коханні…Десь на Сході хоробрі воїни захищають Батьківщину...».  Саме вона допомогла авторці відібрати з численних поезій кращі.

     Привітати та почути поезію Ксенії прийшли численні друзі, колеги  по багатьох  проектах та активні відвідувачі бібліотеки. Дійство відбувалось у форматі  театралізованої постановки, адже Ксенія виконувала головну роль у першій виставі аматорського театру «Вперше», який діє у бібліотеці.
      Під музичний супровід у виконанні Анастасії Гусенцевої з легкістю авторка читала свою поезію із трьох розділів своєї книги.

    Несподіваним дарунком для Ксенії та глядачів став музичний номер від її друзів  у виконанні Любові Мазяр (скрипка) та Сергія Коровяцького (велеончель). В розмові з цим сімейним дуетом цікаво було почути, що мали виступ в бібліотеці Барселони, зараз вони працюють у Львові.   А мелодії у їх виконанні ще  довго звучали  під час автограф-сесї.























Немає коментарів:

Дописати коментар