понеділок, 2 лютого 2015 р.

Патріотичні читання у бібліотеці



У нелегкий і тривожний для України  час працівники бібліотеки разом із літераторами Ліги українських письменників ім. П.Чубинського провели патріотичні читання,  присвячені  бійцям, які сьогодні знаходяться в зоні АТО, та героям Небесної сотні.
   Свої твори читав великий трудівник на українському полі , голова Ліги  українських письменників ім. П.Чубинського ,поет, пісняр, прозаїк, художник, публіцист, автор проектів і головний будівничий багатьох храмів Волині Олексій Добко.   Жінка-легенда Тетяна Байда, громадська , політична діячка,ветеран Братства ОУН-УПА, член спілки політв` язнів, лікар за фахом  читала патріотичну  поезію із багатьох своїх збірок. Вона автор автобіографічного роману «Свічі гаснуть від вітру», де на прикладі одного життя змальовано долі сотні тисяч українських дівчат,які відстоювали  волю і незалежність України.
   Усіх присутніх вразила поезія Орисі Токарук,  педагога, автора багатьох публіцистичних творів, в яких звучить любов до України.
У виконанні працівника культури Ігоря Баранюка звучали пісні «Батурин», «Із блок поста немає знов листа», автор зачитав «свіжий» патріотичний вірш, який йому дався написатись саме в день проведення цього заходу. Звучали пісні на слова Олексія Добка у виконанні хору «Посвіт». Слово мав керівник нородної аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко. Оксана Ганущак волонтер  прочитала свою поезію та  поезію Лукії Василевської. Долучились до читання творів Ліги українських письменників ім. П.Чубинського також і  читачі бібліотеки. До написання віршів,як говорить Орися Токарук « вразила сила і мужність молодих усміхнених облич, величний вибух патріотизму, що здивував світ. Це воїни світла і правди, свободи і волі». Автори подарували бібліотечку книг  для  наших бійців у зоні АТО.
    Присутні ознайомились з   книгами, які є у  бібліотеці творів Ліги українських письменників та взяли їх для прочитання.












Немає коментарів:

Дописати коментар