неділю, 9 листопада 2014 р.

Літературні читання "Вишневі усмішки"






З нагоди Дня Української писемності та мови, що відзначається , 9 листопада, та 125-ї річниці від дня народження Остапа Вишні у бібліотеці відбулися літературні читання «Вишневі усмішки».

    Під час заходу студенти продекламували свої улюблені усмішки автора: «Чудака, їй-Богу», «Чухраїнці», «Як варити і їсти суп із дикої качки», «Заєць». Варто зазначити, що дякувати за професійне читання творів геніального сатирика і гумориста потрібно заслуженому артисту України Василю Грибу. Адже він феєрично прочитав мисливську усмішку «Дикий кабан, або вепр», та найпопулярніший твір автора «Зенітка».

   Присутні переглянули документальний фільм «Остап Вишня. Портрет», «Невідоме про життя Остапа Вишні», які розповідають про творчий та життєвий шлях письменника.

   Захід організований спільно із студентами Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського та студентами Коледжу технологій бізнесу та права СНУ ім. Лесі Українки.

   Такі літературні події формують у молоді інтерес та повагу до визначних постатей української літератури

  «Хороший сміх — той сміх, що не ображає, а виліковує, виховує людину, підвищує. Господи, до чого ж просто все», - творче кредо Остапа Вишні.


Немає коментарів:

Дописати коментар