понеділок, 24 листопада 2014 р.

Книжкова виставка до 75- річчя утворення Волинської області.



Молюсь за тебе, краю мій,
Прадавня земле України,
Що із пекельних веремій
Ідеш до світла крізь руїни…
Волинь моя, краса моя,
Земля моя сонячна.
С.Кривенький



    Волинь – давня земля, оспівана в легендах і піснях, вбрана в зелені оксамити  лісів і намисто з озерних перлин, прославлена людьми, що народилися на ній.
     Волинь – це найчистіше в Україні озеро, стародавні чудотворні ікони та замок, де вперше в історії  відбувся  з’їзд  європейських монархів.
      Волинь – земля трударів, чиї руки плекають колос. Творять багатство держави, це – оберіг обдарованих людей, добрі діла і таланти яких множать її славу.

       В рамках заходів щодо відзначення 75–річчя утворення  Волинської області       з 17 листопада  в читальному залі бібліотеки – філії № 10  презентовано книжкову виставку « Ой, чи так гарно в якій країні, як тут, на нашій рідній Волині ».
Пропонуємо всім бажаючим  познайомитися з матеріалами, представленими на виставці , які відображають забуті та відомі сторінки  з  історії нашого краю, познайомить вас с найвидатнішими постатями, що її творили.



     Волинська область знаходиться в північно-західній частині України . на півночі її проходить державний кордон  України з Республікою Білорусь протяжністю 195 кілометрів, на заході  - з Республікою Польща – 135 км. На півдні Волинь  межує з Львівською, на сході – з Рівненською  областями У країни.  Утворена область У нинішньому територіальному поділі  4 грудня 1939 року.
     Територія Волинської області – 20,2 тисячі квадратних кілометрів, що становить 3,3 відсотка території України.
      У нашому  краї  4 міста обласного підпорядкування:  м. Луцьк, м. Ковель, м. Нововолинськ, м. Володимир – Волинський  і 7 міст районного,  16 адміністративно - територіальних  районів.
   


                                                                               


                                                                                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар