четвер, 13 березня 2014 р.

Літературно-поетична година "Пророк , народжений Україною".



    З нагоди 200 - річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка відбулась літературно-поетична година «Пророк , народжений Україною».
    Ведуча заходу бібліотекар Лариса Радчук.  Захід організований спільно з учнями старших класів  ЛНВК ЗОШ I-II ст. №7 – природничий ліцей.  На захід запрошена літератор,поетеса, член Асоціації незалежних письменників Волині  ім.П.Чубинського  Лукія Василевська . Вона розповіла про маловідомі факти із біографії Т.Шевченка, зачитала власні твори,присвячені життю і творчості генія українського народу. Авторка  додала, що в кожній українській родині , в домашній бібліотеці повинні бути дві основні книги : Біблія і Кобзар Шевченка, адже із поетичними рядками Шевченка перекликається Христове вчення.  Протягом заходу лунала поезія Шевченка у виконанні учнів школи та студентів училища культури та мистецтв ім. І.Стравінського.
    Шанувальники Шевченкового слова ознайомились з книжковою виставкою «Учітесь, читайте ,свого научайтесь й чужого не цурайтесь» , яку організувала працівник читального залу Любов Мокшанова.
    В програму проведення літературно - поетичної години  включено літературну вікторину «Тернистими  шляхами долі» , мультимедійний перегляд творчості Шевченка.
    На завершення заходу завідувач бібліотекою побажала присутнім, щоб у їх душах проростало Шевченкове слово, щоб зростали справжніми українцями, шанували рідну мову історію і культуру.

 

























Немає коментарів:

Дописати коментар