вівторок, 25 березня 2014 р.

Бренд-автор шоу "Театральні діалоги" молодої Волинської драматургині Наталки Максимчук



  Бренд-автор  шоу «Театральні  діалоги»  від молодої  волинської  драматургині, читачки  бібліотеки, автора двох збірок драматичних творів « Коли ангели не сплять» , « Сон»   Наталки  Максимчук  відбулись  в Луцькій  бібліотеці  №10  і були   приурочені  до  Міжнародного  дню  театру.  Уся  зала  бібліотеки вщент була заповнена  глядачами, що завітали на це театральне свято. Серед глядачів переважну  більшість склали  студенти, актори, читачі бібліотеки. Атмосфера панувала щира, відкрита і невимушена. Присутні  тепло сприйняли обидві  прем’єрні  покази п’єс  Наталки Максимчук. Варто зазначити, що режисером постановок стала сама драматургиня.  Відкрила захід дитяча казка   пальчиково  - драматична вистава « Нудна наука», учасниками якої стали маленькі  читачі бібліотеки.

 Наступна пєса « Дует для баяна з самотністю» викликала у публіки справжній фурор. Глядачів захопила  постановка  Наталки Максимчук, адже для них це  було щось нове й незвичне. Комедія ситуацій і положень, часом незручних, але таких близьких людям стосунків. Перипетії сюжету, вплетені в іронічно – комедійну і трохи сумну ситуацію затягнули у свій вир глядача

  Після перегляду двох прем’єр, глядачі мали можливість поспілкуватися з творчою групою. Поставити їм запитання, висловити свої відгуки про побачене. Приємно було почути думку керівника самодіяльного театру « Коло Лесі», актриси Волинського академічного музично – драматичного театру Світлани Органісти, яка  відзначила надзвичайну гру своїх колег   акторів, відмінну драматургію і режисерський задум вистави.

 Загалом свято вдалося. Гості не поспішали розходитися і ще довго спілкувалися з автором  і акторами у залах  бібліотеки.  Організатори  цього  дійства розповіли присутнім, про те, що незабаром  в бібліотеці  розпочнуться  репетиції  над  наступною   п’єсою,адже в книгозбірні діє клуб  літературних  презентацій «Вперше»




Немає коментарів:

Дописати коментар