неділю, 24 квітня 2016 р.

Презентація книги Юрія Зилюка "Попіл Чорнобиля"


  Напередодні 30-ї річниці від дня  техногенної аварії, що сталася на Чорнобильській АЕС у клубі літературних презентацій «Вперше», який діє у бібліотеці-філії №10, відбулася презентація документальної повісті волинського письменника, журналіста, члена Національної спілки письменників України Юрія Зилюка «Попіл Чорнобиля»
  Ведучі заходу, працівники бібліотеки Алла Фень та Лариса Радчук зазначили, що сам автор один із перших взяв участь у  ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  як колишній командир відділення радіаційної розвідки, працював у всіх трьох  чорнобильських зонах, а десять днів  - безпосередньо в Чорнобилі  на даху третього енергоблоку ЧАЕС.  Весь цей час він вів щоденник, у який записував події кожного дня. Саме цей щоденник і став основою цієї документальної повісті.
  Уривки із  книги автора зачитав читач бібліотеки Антон Гніздюк. Поділився спогадами і сам автор книги Юрій Олексійович, адже це вже друга його книга, де піднімається тема Чорнобиля.
  На заході мав слово перший заступник голови обласної ради Олександр  Пирожик, а також учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Ольга Балицька, яка насьогодні активна волонтерка. До слова, вона вручила працівникам та читачам бібліотеки подяку від волонтерського центру «Серце патріота» за активну громадську позицію, підтримку Української армії, яка веде боротьбу за територіальну цілісність України.








Немає коментарів:

Дописати коментар