середу, 30 грудня 2015 р.

Майстер-клас від "солоденької феї"у бібліотеці


      Ще в давні часи новорічну ялинку прикрашали виробами із хліба,  як ознака того, щоб рік був багатим. Отож, напередодні різдвяно-новорічних свят, майстриня Наталія Мартинюк навчала розпису новорічних пряників маленьких читачів бібліотеки-філії №10, аби вони прикрасили ялинки цими виробами у своїх домівках. Цікавою була розповідь майстрині про те, як вона виготовляє  та розписує кольоровою глазур’ю печиво та імбирно-медові  пряники.  Адже пряник-це перш за все витвір народного мистецтва з багатою символікою, яка нагадує культуру людства, а також солодкий сувенір, який наповнює наші серця радістю.
            Займається майстриня  цією захоплюючою, цікавою і смачною справою близько року, хоча  завжди любила готувати щось смачненьке, а бажання малювати  було ще  з дитинства.  Друзі її називають  «солоденькою феєю».
 Все  почалось  два  роки тому, їй дуже хотілось приготувати щось оригінальне для рідних  та синочка на Новий рік. І вона вирішила зробити пряничний будиночок (до слова, перший в її житті). Він був великий, але примітивний. На даху замість черепиці був мигдаль, а у віконечках льодяники. Всім він прийшовся до смаку. Але тоді майстриня й подумати не могла про те, що буде робити печиво та пряники на замовлення.

           Одного зимового дня майстрині запропонували взяти участь в ярмарку. Ось так все і закрутилося. Люди, які купили  тоді печиво, почали замовляти знову, розповідали своїм знайомим, а ті своїм…
За цей рік Наталка взяла участь у багатьох ярмарках в Рівному, Володимирі-Волинському. Нещодавно повернулась  зі Львова з новорічного ярмарку, де  високо оцінили її роботи.  На сьогоднішній день вона проводить  майстер- класи для діток в «Різдвяній майстерні», в «Медовій майстерні», а також у навчальних закладах.

        Натепер розпис пряників перетворився в улюблену справу, яка займає практично весь  час.   Щодо планів на майбутнє, то вони в неї грандіозні!  Майстриня завжди була великою мрійницею. Їй дуже хотілось би відкрити свій магазин-пекарню, в якій можна було б проводити майстер класи для діток, а мами в цей час могли б відпочити за чашечкою ароматної кави або чаю з медом. Хотілось би мати свою невеличку команду «пряничних фей», з якими б вона створювала смакоту і красу, яка б радувала око  усіх відвідувачів, адже це для неї найбільша радість - бачити всіх задоволеними.  Це те, заради чого вона працює і навчає.


                                
        










  

Немає коментарів:

Дописати коментар