пʼятницю, 9 січня 2015 р.

Різдвяні канікули у бібліотеці







Чим зайнятись на зимових канікулах? Відвідати бібліотеку! Запрошують працівники книгозбірні.  Адже крім вікторин, різдвяних читань та переглядів фільмів протягом усіх канікул відбуваються майстер-класи по виготовленню різдвяних витинанок «Паперові чудеса»
Працівники бібліотеки розповіли дітям про  історію виникнення   витинанки, як одного із видів українського народного декоративного мистецтва, що має глибокі й багаті традиції. Це сюжетні та орнаментальні прикраси, ажурно або силуетно витяті ножицями, вирізані ножем з білого й кольорового паперу, що їх використовують для прикрашання осель.
 Витинанки  також описували у своїх художніх  творах Григорій Квітка-Основ’яненко, Михайло Коцюбинський, Борис Грінченко, Іван Франко. Присутні з цікавістю прослухали оповідання Ганни Коназюк «Візерунки та витинанки зими»  

Кожен учасник майстер-класів захопився надзвичайною оригінальністю узорів , власноруч створив декілька робіт , які святково прикрашають приміщення бібліотеки. Особливо приємно працювати над  образом янгола-охоронця, якого ми  уявляємо і відчуваємо біля себе. Власне він є маленьким оберегом для кожної дитини.

 Під час зимових канікул  діти  мають можливість не тільки взяти для читання цікаву книгу, але й мають чудову нагоду відвідати різноманітні заходи, поспілкуватись з однолітками, творчо, весело та корисно проводити час .
















Немає коментарів:

Дописати коментар