вівторок, 6 травня 2014 р.

Година спілкування "Життя без бар'єрів"



Бібліотека радо вітала гостей на годині спілкування «Життя без барєрів», приурочена Міжнародному  дню захисту прав інвалідів. Організаторами цього заходу стали працівники бібліотеки та директор Волинської благодійної організації стомованих інвалідів «АСТОМ – ВОЛИНЬ» Катерина Мельник.                                                                                                                                                    

         У спілкування взяла участь  заступник  директора департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Сербінська Людмила Василівна та заступник департаменту соціальної політики Луцької міської ради Главацький Олег Михайлович, які розповіли про основи законодавства, що регламентують роботу з людьми з обмеженими фізичними можливостями.

            Запрошені мали нагоду ознайомитися  із «Зоною соціальної уваги», де була розміщена інформація про права і захист прав інвалідів.

Особливу увагу привернула виставка творчих робіт людей з обмеженими фізичними можливостями: бісероплетіння Ольги Дубінської, писанкарство у металі  майстра Анатолія Бойка, роботи вишивальниці Ганни Павлючик і майстра картин з бісеру Любові Бікбаєвої.

Керівник Благодійної місії «Сонце любові» з м. Горохова поділилася досвідом  роботи своєї організації та розповіла про співпрацю з соціальними структурами.

            В другій частині заходу відбулася прем’єра вистави Наталки Максимчук «Дует для баяна з самотністю» (Клуб літературних презентацій «Вперше»).

Після закінчення дійства гості від щирого серця дякували організаторам за теплий прийом, увагу до людей з особливими потребами, а також засвідчили, що такі заходи  лікують душу теплотою та небайдужістю.

Працівники бібліотеки в свою чергу пообіцяли усім присутнім, що невдовзі порадують своїх відвідувачів новими цікавими зустрічами.

            Загалом захід привернув увагу громадськості до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, необхідності їх участі у політичному, соціально-економічному та культурному житті країни.




Немає коментарів:

Дописати коментар