суботу, 20 березня 2021 р.

Бібліотека отримала в дарунок книги Емми Андієвської

 

Напередодні 90-річного ювілею Емми Андієвської, заслужений працівник культури України, український фахівець музейної справи, Віце-президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв Чумак Галина Володимирівна,  яка проживає і працює у Києві, передала читачам бібліотеки 16 книг авторки. Це нові художні книги видані у Київських видавництвах. В розмові з Галиною Володимирівною, розповіла, що товаришує з Еммою Андієвською та популяризує її  творчість в Україні.

Довідка:

Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 року в м. Донецьку. Від 1943 року емігрувала з України й проживає в Мюнхені та Нью-Йорку.

Член Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) та премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.). У 2018 році Емма Андієвська отримала Національну премію ім. Тараса Шевченка в номінації «Література».

Створила власний світ поетичних та художніх образів у високо індивідуальній манері. Філософські, духовні та містичні теми є головними у творчості Андієвської.

Емма Андієвська є авторкою двадцяти дев'яти поетичних збірок, п'яти книжок короткої прози, трьох романів та понад дев'яти тисяч картин.

Малярство художниці прикрашає колекції провідних музеїв світу. В 2019 році великий обсяг творів нею передано до Музею Сучасного Українського мистецтва Корсаків.



Немає коментарів:

Дописати коментар