неділю, 26 січня 2020 р.

Анонс презентації книги Олександра Середюка «Енциклопедія козацтва. Лицарі Сонця»




Запрошуємо 28 січня о 13.00 у бібліотеку-філію №10 (Київський майдан,13) на презентацію книги Олександра Середюка  «Енциклопедія козацтва. Лицарі Сонця»

       Середюк Олександр Миколайович - відомий в Україні історик і краєзнавець, письменник і публіцист, доктор філософії, член Ліги українських письменників імені «Павла Чубинського. Засновник та директор Музею Історії сільського господарства Волині - скансену і молодіжної громадської організації «Школа козацького гарту», в якій вишколив сотні юнаків та дівчат, серед них два чемпіони Європи та світу з середньовічного бою (2018-2019рр.)
       Історичний нарис  Олександра Середюка «Енциклопедія козацтва. Лицарі Сонця» щойно вийшла у Київському видавництві «ФОП Стебелян» на 488 сторінках. Це мала енциклопедія для молодих і дорослих про феномен українського козацтва.
         В анотації до книги автор пише: «У лицарському поклоні перед портретом українського козака, що експонується в Музеї Історії сільського господарства Волині, шанобливо схилив голову гість з далекої Японії - Шихан Масахіко Танака.
Що змусило знаменитого спортсмена (чорний пояс 8-й DAN) стати на коліно перед образом січовика?
Відповідь на це та ряд інших запитань дає книга. Хто такі козаки? Які їх звичаї і обряди? Яке було їх військове і бойове мистецтво? Йдеться не тільки про виховання і підготовку козака-воїна та відродження його в незалежній Україні, а й особливої касти - характерників. Автор аргументовано доводить що «козах - не пияк)».

Розкриваються утаємничені сторінки козаччини, чого немає у поважних узагальнювальних виданнях з історії України. Книга відрізняється розкутістю думок, оригінальністю поглядів, цікавістю викладу і стане добрим помічником не лише для учнів і студентів, викладачів-істориків, але й для широкого кола читачів, хто забажає «вичавити із себе раба». Так як з відродженням козацтва - відродиться і Україна.»

«Лицарі сонця» — так з давніх-давен називали захисників Батьківщини. Книгу під такою назвою з цікавістю прочитають всі, хто хоче глибше знати нашу героїчну й трагічну історію, боротьбу за Незалежність. Сьогодні Олександр Середюк — осадчий Луцького куреня українського козацтва — радить нам, українцям, як відродити козацьку славу, а, отже, і славу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар