суботу, 15 грудня 2018 р.

Волинська казкарка Ірина Шабала презентувала нову книгу



        В гарний зимовий день у затишній бібліотеці зібрались діти та дорослі на презентацію дитячої книги Ірини Шабали «Чому мороз шибки розмальовує» Авторка вже друкувала свої чудові прозові  казки для дітей у альманасі «Танго безмежжя», а тепер видала дитячу книгу і люб’язно зустрілась із маленькими своїми читачами. У Ірини є неабияке знання дитячої психології та вміння «перевтілюватись» у своїх героїв, адже деякий час працювала у дитячому садку.  

       А ще всім цікаво було зустрітись з ілюстратором цієї книги Богданою Чугай, дочкою відомого волинського художника Руслана Чугая. Богдана навчається у Луцькому НТУ на 5 курсі  факультету дизайну.  Художниця зізналась, що ще в дитинстві мріяла проілюструвати книжку і мрія здійснилась.
В роботі вона використала свою авторську техніку, підібрала яскраві кольори, зобразила образи, які несуть в собі позитив. Зізналася, що найбільш цікаво було малювати дівчинку Сніжану, яка «дуже сніжок всім нагадувала», а обкладинку художниця створила на основі головних героїв, які заглядають крізь шибку у казку.

       Справжнім подарунком для автора книги та всіх присутніх стала театралізована постановка  казки  учнями  4-а класу загальноосвітнього закладу №7, вчитель Боярчук Надія Миколаївна. Майже усі учні класу взяли участь у цій музичній постановці.  Діти зуміли передати зміст казки і створили атмосферу казковості і позитиву. У казці , даруючи любов всьому світу , маленька дівчинка розбудила творчий талант у вередливого дідуся Мороза, який перестав морозити все навколо та почав шибки розмальовувати.

       Авторка  подарувала читачам бібліотеки свої книги з автографом, а усі присутні навзаєм бажали їй нових книг.



















Немає коментарів:

Дописати коментар