вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Відбулась зустріч з автором книги про Волинь Олексієм Панасюком



      В бібліотеці відбулась презентація книги краєзнавця Олексія Панасюка “Давня Волинь та Велика (Біла) Хорватія», яка видана  у видавництві ПрАТ “Волинська обласна друкарня”.

          Автор проживає в Києві, родом із Острожця Рівненської області, колишній нейрофізіолог-дослідник, упродовж майже сорока років захоплюється  дослідженнями в галузі краєзнавства.

       Про автора говорив книговидавець Дмитра Адамович Головенко, який звернув увагу слухачів на тривале захоплення краєзнавством Олексія Панасюка, який досліджує цікаві факти із історії України та Волині.
Автор в своїй книзі зосереджує увагу читача на історичних зусиллях давніх Волинян та Білих хорватів мати свою державність
.
     З часів існування Галицько-Волинського князівства була започаткована королівська династія Даниловичів: Данило Романович, Лев Данилович, Юрій Львович-І, Юрій – ІІ. Це державне об’єднання проіснувало цілих півтори століття. Пізніше наступив період занепаду державних позицій цього утворення – Галицько-Волинська Русь потрапила під вплив Польщі та Литви. Однак Волинь, як і Галичина та інші українські землі постійно намагалися відновити свою державність, як і сьогодні наші Збройні сили та народ захищають  свою державу.
Давні волиняни та Білі хорвати мають спільний етногенез та  особливості в способі життя, мові, вірі та народних звичаях. Про це наголошує автор в своїй книзі.

    Нововидана книга вміщує життєпис автора та декілька газетних публікацій на суспільні-політичні теми і розрахована на масового читача, краєзнавців та усіх тих, кому не байдужа минувшина України.

   На презентації книги були присутні читачі бібліотеки, які цікавляться історичною літературою, а також учні 11-х класів загальноосвітнього закладу №7.
 Автор подарував примірник книги для читачів бібліотеки та учням школи.





Немає коментарів:

Дописати коментар