вівторок, 24 квітня 2018 р.

Літературна зустріч з Ларисою Ковальчук, ліквідатором аварії на ЧАЕС



           Напередодні 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, читачі бібліотеки, учні 6-б та 6-в класів загальноосвітнього закладу №7 зустрілись з  ліквідатором аварії Ларисою Олександрівною Ковальчук  Вона є читачкою бібліотеки, працює вчителем. Про побачене та пережите у Чорнобилі, Лариса Олександрівна написала у своїх віршах, які ввійшли до збірки «Зірка Полин»
       
      Болісно вона пережила зловісний вибух і прощання з улюбленим краєм у 1986 році. Звістка про аварію на ЧАЕС долетіла швидко. В момент вибуху знаходилась у сільській місцевості, де працювала в дитячому садку. Це була 10-ти кілометрова зона .  У перші дні аварії довелося виконувати різні роботи за розпорядженням по підготовці до евакуації. З маленьким сином на руках ловили перші рентгени . Її маленький «ліквідатор» терпів усе, що довелось пережити дорослим. Тому чорнобильська тема переважає  у її віршах, які авторка читала присутнім.

        А ще на заході мав слово заступник голови громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей, який опікується проблемами чорнобильців. Ростислав Адамович приклав багато зусиль , аби видати книгу про Волинських ліквідаторів «Грані подвигу», де також публікуються вірші авторки.
        Звернули увагу працівники бібліотеки на книжкову виставку «Дзвони Чорнобиля», на якій розміщені окрім науково-популярної літератури, художні твори Володимира Яворівського «Марія з полином у кінці століття», твори волинського письменника Юрка Вовка «Попіл Чорнобиля», «Чорнобильський роман». Виставка доповнена професійними малюнками, які виконали діти з усієї Волині
         

 













Немає коментарів:

Дописати коментар