понеділок, 19 червня 2017 р.

Ліга українських письменників відзначила 15-річчя


         Усяка справа починається з ідеї і ця ідея мусить визріти та народитись. Так в червні 2002 року була створена Асоціація незалежних волинських письменників ім. Павла Чубинського, пізніше перейменована у Лігу українських письменників. В ініціативну групу по створенню організації входили: Олексій Добко, Святослав Бородулін, Сіма Кордунова та Микола Куделя.
      На даний час ця письменницька організація налічує понад тридцять літераторів з різних регіонів України. Очолює її Олексій Дмитрович Добко –людина, наділена різностороннім та непересічним талантом: поет, пісняр, художник, прозаїк, історик та публіцист, будівничий церков на Волині та найголовніше – великий патріот власної землі.  
     Ліга письменників видає альманах «Перевесло».  Ці твори, переважно історичного та патріотичного характеру, знаходяться у бібліотечних фондах книгозбірні. Бібліотека тісно співпрацює з письменницьким складом, постійно проводить презентації нових книг, організовує книжкові виставки .
    Працівники бібліотеки долучилась і до відзначення 15-ї річниці створення Ліги. У заході взяли  участь та привітали письменників заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, представник благодійного фонду «Тільки разом» Дмитро Зінько, громадська діячка Олеся Григорівна Ковальчук, літератори краю. Поезію дикламувала читачка бібліотеки Мирослава Петрова.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар