середу, 4 листопада 2015 р.

Творчий вечір голови спілки письменників Волині Петра Коробчука «Переходьте мені дорогу з повними відрами… хоч інколи…»


      Клуб літературних презентацій « Вперше», який діє у Луцькій бібліотеці-філії №10  тріумфально представив нову імпрезу до дня української писемності та мови, творчим вечором голови спілки письменників Волині, поета, перекладача, літературного критика Петра Коробчука « Переходьте мені дорогу з повними відрами…хоч інколи…»
     Саме дійство тривало у доволі незвичному форматі – форматі літературно – музичної композиції. Організатори заходу на чолі з режисером – постановником Наталкою Максимчук обрали театралізовану форму проведення і прочитання віршів Петра Коробчука. Усе нагадувало виставу поділену на різножанрові блоки: « До Петра Коробчука поета»; « Асорті з поезій поета», « Я – поет», « Я – патріот»; « Я – любов»; « Я – філософ». Усе відбувалося у режимі нон - стоп. Безперервний ланцюжок віршів, вишикуваний  у логічний рядок, змінювався один одним, вводячи глядачів у калейдоскоп несподіванок і безперервних дивувань і відчуттів. Не було банальних зачитувань біографії, дат і подій, про поета вперше говорила його поезія, яка зазвучала по новому. Гості і друзі Петра Коробчука були щиро подивовані таким прочитанням акторами поезій свого колеги по перу, як і сам автор. Пізніше сам поет зізнався, що не сподівався на таке дійство і констатував, що деякі вірші вже на стільки давні, що він їх навіть призабув, та режисер віднайшла їх, давши нове життя на сцені.
     Особливу подяку Петро Коробчук  висловив акторам аматорського театру « Вперше»  за несподіваний формат заходу. Варто відзначити, що у ньому взяли участь студенти луцького педагогічного коледжу факультету фізичної культури, які зворушливо читали поезію митця.

     Захід був щедрим на гостей і друзів поета, які тепло відгукувалися про нього і його творчість.  Іван Корсак, Сергій Цюриць  дякували учасникам презентації за нестандартний підхід  до її організації. Вітали автора колеги по перу літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром» Лукія Василевська, Наталія Бугай та подарували автору оберіг-  ляльку-мотанку. Родзинкою вечора став виступ заслуженого артиста України Василя Гриба, що своїм майстерним виконанням віршів Петра Коробчука завершив театралізоване дійство.





 


















Немає коментарів:

Дописати коментар