середу, 1 квітня 2015 р.

Бенефіс місцевого байкаря, поета Валерія Гнатюка

    Байка є рідкісним жанром у сучасній літературі та й не простою у композиційній побудові, через це, мало хто  наважується братись за цей жанр. Та й талант для цього потрібен особливий. Саме таким талантом і наділений наш волинський байкар Валерій Гнатюк (псевдонім Гнат Голка), який презентував свою нову збірку «Байки» у  бібліотеці
Книжка складається з двох частин: байки-ремейки на твори класиків байкарів Езопа, Глібова, Глазового, тощо, де людські недоліки висміюються через образи тварин. Другу частину збірки прикрашають вже авторські твори самого поета, в яких вдало відображені сатиричні образи сьогодення.
   Привітати поета-байкаря прийшли творчі люди міста, друзі, а також колеги з Ліги українських письменників ім. Павла Чубинського, членом якого є автор. Присутні були вражені відвертим та оригінальним стилем написання байок, які емоційно декламували  автор,  читачі бібліотеки та творча молодь міста. Ведуча заходу - Наталка Максимчук, драматург, голова клубу літературних презентацій «Вперше»,  який діє при бібліотеці.
Захід відбувся у рамках програми «творча обідня перерва у бібліотеці»











Немає коментарів:

Дописати коментар