понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Виставка фото робіт "Зупинись життя на хвильку"



  В бібліотеці відбулась презентація фото виставки   Володимира Думанського з Кривого Рогу «Зупинись життя на хвильку!».



  Захід організований спільно з Волинською обласною благодійною організацією стомованих  інвалідів «АСТОМ-Волинь», з нагоди Всесвітнього дня стомованих, який відзначається 6 жовтня та з нагоди  четвертої річниці від дня створення цієї організації на Волині.

  Довідка:  Володимир Думанський, історик за освітою, журналіст за покликанням. Народився в 1962 році.

Він є членом Національної Спілки Журналістів України.  Працюючи журналістом у місцевих газетах, як людина неординарна та глибоко патріотична, Володимир Думанський  намагається бути причетним до всього, що пов’язано з історією та культурою рідного краю.

 Тематика його публікацій пов’язана з півднем України,  з природою, з історичними пам’ятками Придніпров’я.

   Йому цікаво писати про людей дивовижної долі:  художників, музикантів, пошуковців, спортсменів, науковців, екологів,  патріотів рідного краю.



   Так сталося, що довгих шість років   Володимиру   довелося працювати на ВАТ  «Кривбасвибухпром». Робота, як зізнається – не була творчою. Та оскільки душа його– широка, а внутрішній світ – багатогранний, він просто не зміг мовчати. А тому захопився фотографією, через яку демонструє власне світосприйняття. Всі його знімки – промовисті.

  У Володимира на світ – власний погляд, котрий розкриває його, як високодуховну особистість, з натурою романтичною, з присмаком самоіронії  до себе. А тому всі його роботи – ліричні, де є  чимало пейзажів. 

  .

  Володимир Думанський – член Криворізької  громадської організації  творчих інвалідів,  а також громадської організації «Кривбасфотоклуб». Приймав участь у фотовернісажах . Автор трьох місцевих персональних фотовиставок . Номінант міжнародної премії «Філонтроп»  2012 року.





  На відкритті виставки мали слово: сам автор фоторобіт Володимир Думанський, директор центру народної творчості інвалідів м. Кривого Рога Світлана Комарова,  директор Волинської обласної благодійної організації стомованих  інвалідів «АСТОМ-Волинь» Катерина Мельник. Присутні із цікавістю  переглянули  документальний фільм про автора фоторобіт.

  Від голови правління Всеукраїнської асоціації працездатних інвалідів  колективу бібліотеки вручена подяка за організацію та проведення культурно-масових заходів для осіб з обмеженими фізичними можливостями, що сприяє їх всебічній реабілітації через творчість. На згадку  автор подарував в бібліотеку власну фотороботу.             

  Фотовиставка у бібліотеці триватиме протягом жовтня та листопада.












Немає коментарів:

Дописати коментар