суботу, 13 вересня 2014 р.

Зустріч з заслуженим артистом України Василем Грибом з нагоди дня українського кіно



З нагоди Дня українського кіно, яке відзначається у другу суботу вересня, в бібліотеці відбулась творча зустріч із заслуженим артистом України, читачем бібліотеки Василем Грибом, який відзнявся в ролі українського філософа Григорія Сковороди у першому і поки що унікальному художньо-публіцистичному фільмі «У пошуках щастя».

     Захід організований спільно з учнями 10-г класу загальноосвітньої школи№7-природничого ліцею.

    Артист розповів учням про те, що знімався фільм спочатку в Луцьку, поті у селищі Рокині. Згодом у Переяславі-Хмельницькому. Звідти трупа помандрувала до села Чорнухи на Полтавщині, де народився Сковорода. Потім – до села Сковородинівка на Харківщині, де похований філософ.

    На заході звучали поезії, байки, філософські трактати, притчі та афоризми великого українського мислителя, богослова, філософа, письменника-гуманіста, просвітителя і педагога Григорія Сковороди. Зацікавлені глядачі із задоволенням переглянули фільм та поринули у світ сковородинських ідей та образів.

    Працівники бібліотеки розповіли присутнім про те, що перше українське кіно зняли у 1896 році у місті Харкові, а першим оператором кіно був фотограф Альфред Федецький. Королевою екрану дореволюційного кіно була Віра Холодна,яка народилася в Полтаві і багато знімалася в Одесі. А у 1928 році в Україні відкрили Київську кінофабрику, яка згодом була названа на честь Олександра Довженка.

     З книжкової виставки учні дізнались про відомих кіномитців Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Івана Миколайчука та Богдана Ступку.




Немає коментарів:

Дописати коментар