середу, 24 квітня 2013 р.

Презентація книги "Грані подвигу .Слово про Волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС».


       В бібліотеці-філії №10 відбулась презентація книги «Грані подвигу .Слово про Волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС».
Автори книги Микола  Богуш та  Ростислав  Кухтей  зазначили
 про унікальність цього видання, адже на його сторінках поіменно згадується кожен волинянин, хто брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Заступник голови Волинської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ростислав Кухтей розповів  про підготовку до друку та роки роботи над книгою колективу однодумців. Адже книга акумулювала колективну розповідь про участь волинян у ліквідації наймасштабнішої у світовій історії техногенної катастрофи на ЧАЕС та людей, які 27 років  тому ціною власного життя і здоров’я захищали нашу землю від атому.
 
 

      Під час заходу були присутні  ліквідатори, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  ,  це  пожежники  Богдан Хлопецький та Юрій Яницький, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, мешканка міста Прип’ять Лариса Ковальчук, Валентина Волкова , письменник, автор книги «Чорнобильський роман» Юрій Зілюк, голова обласного осередку Всеукраїнської Чорнобильської спілки інвалідів МВС України Анатолій Лучко, полковник, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, ліквідатор І категорії Анатолій Архипов, журналіст Андрій Остапенко, колишній заступник начальника управління у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС облдержадміністрації Степан Волох, начальник відділу роботи із ЗМІ та громадськістю Управління державної служби з надзвичайних ситуацій Ірина Варварук . голова Волинської обласної Національної спілки письменників  України  Олег Потурай  , а також студентська молодь.
 
    Читачі бібліотеки  отримали в подарунок  примірник книги з автографами усіх учасників заходу.   




Присутні ознайомились з книжковою виставкою «Самотні дзвони»,виставкою малюнків  «Чорнобиль очима дітей»
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар