суботу, 18 листопада 2017 р.

Вечір-спогад "Є люди, як зорі", приурочений 104-й річниці від дня народження І.Левчанівської


      Вечір спогад «Є люди, як зорі»  приурочений 104-й річниці від дня народження краєзнавця, кіноаматора, кавалера ордена княгині Ольги ||| ступеня Ірини Левчанівської відбувся у  бібліотеці. Варто зазначити, що  найважливішою заслугою Ірини Олександрівни є збереження пам’яті перед поколіннями про свою матір, яка стала основою для публікацій біографічних нарисів, спогадів про сенаторку Олену Левчанівську.
     
      Краєзнавчий захід був зорганізований спільно з пластунами куреню імені Олени Левчанівської  Національної скаутської організації «Пласт»
Учні 6-б класу загальноосвітньої школи №7 - природничого ліцею переглянули  документальну  стрічку «Великі Волиняни: Олена Левчанівська» та познайомилися з особливостями  діяльності місцевого осередку «Пласт».
Перед присутніми виступили журналіст Волинського телебачення Тетяна Біскуп та кандидат, доцент історичних наук Тамара Раєвич, які були консультантами та відзнялись у цьому документальному кіно.

      Вони зробили акцент на важливості збереження історичної пам’яті про родину української національно-культурної інтелігенції  Левчанівських-Гродзінських., формування рівня політичної культури, наслідування людських чеснот сенаторки Левчанівської. «Є люди, як зорі, чиє  життя і  діяльність є прикладом для сучасників та наступних поколінь»

     
      Працівники бібліотеки розповіли, що при житті Ірина Левчанівська презентувала свої книги «І не забудеться», «Згадалось мені» саме у цій бібліотеці.  Книги з автографом авторки є у фонді книгозбірні і були представлені на книжковій виставці.













Немає коментарів:

Дописати коментар