вівторок, 16 лютого 2016 р.

Презентація книги поезій Юрія Щербика "Небо Донбасу"


Ще ніколи бібліотека не мала такої кількості  бажаючих потрапити на презентацію книги поезій. У наш час це дуже велика рідкість і велика удача для поета – сучасника зібрати таку силу - силенну люду, що прийшов на презентацію збірки учасника АТО Юрія Щербика « Небо Донбасу».
 В достатньо  просторій залі бібліотеки в буквальному сенсі яблуку ніде було впасти. Гості і друзі поета заполонили навіть прохід у читацьку аудиторію. Зібралися побратими з усієї України, волонтери завітали з подарунками, квітами і величезним святковим тортом. Навіть сам поет не сподівався такої кількості глядачів. Гарні слова вітання прозвучали із вуст воїнів-побратимів, що прибули з усіх куточків України, волонтерів, друзів, літераторів, а також мами та рідного брата поета.
Неперевершеною композицією за творами Юрія Щербика увінчали захід учасники аматорського театру « Вперше». Зворушливе виконання віршів поета викликало оплески акторам і, звичайно, майстерності поетового слова. Люди реагували на виконання поезій позитивними вигуками з місця і не скупилися на похвалу.
 Глядачі із захопленням слухали не тільки вірші автора, а й пісні у його виконанні під акомпанемент гітари. Свою корективу в дійство внесла струна, що несподівано порвалася просто  під час поетової пісні. Автор попросив антракту, щоб змінити її. Паузу заповнили імпровізаційні читання поезій Юрія. Ведуча Наталка Максимчук запросила до мікрофона присутню у залі відому волонтерку Любаву Казмірчук, яка зачитала поезії з книжки поета.

Здавалося, що захід не закінчиться ніколи, а гості так і не розійдуться, доки усі до останнього не отримають такий бажаний автограф від Юрія Щербика на збірці « Небо Донбасу». Варто зауважити, що  їх поет дарував усім присутнім. І так і не випив жодної філіжанки кави на імпровізованому для нього волонтерами фуршеті, бо все підписував і підписував книжки та  давав інтерв’ю численним виданням і телебаченню.

                             

















Немає коментарів:

Дописати коментар