середу, 22 січня 2014 р.

Година державності "Соборна Україна : від ідеї до життя ".



З нагоди  Дня Соборності України  у бібліотеці відбулась  година  державності  «Соборна  Україна: від  ідеї  до  життя». 
На  захід  були  запрошені  вихованці ЛНВК ЗОШ №7-природничий ліцей.
 Школярі  дізнались , що  саме 22 січня 1919 року було проголошено так званий Акт Злуки – акт про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 
  Соборність була надзвичайно важливою, певною мірою символічною, оскільки об’єднання українських земель було давньою заповітною мрією нашого народу.
    Вчитель української літератури Заєць Оксана Юріївна зазначила , що саме Акт Злуки відіграв надзвичайно важливу роль, визначивши на подальше розвиток нашої країни. Це був перший за останні  шістсот  років рішучий крок нашого народу до об’єднання.
У виконанні студентів училища  культури і мистецтв ім. І Стравінського звучала поезія про ці події,  школярі уважно слухали  оповідання Ольги  Гаєцької  «Велике свято».
Працівник дитячого абонементу Лариса  Радчук  розповіла про книги, з яких можна  дізнатися про День Соборності України.  
Присутні ознайомились з книжковою виставкою  «Соборна . Вільна . Самостійна» , та переглянули документальні фільми з використанням  комп’ютерної техніки , яка була отримана в рамках програми «Бібліоміст».  






неділю, 5 січня 2014 р.

Виставка художніх робіт Івчиної Олександри " Світ очима майбутнього лікаря"



     


З  5 січня у бібліотеці  відкрилася виставка мистецьких  робіт  молодої художниці  Олександри  Івчиної «Світ очима майбутнього лікаря», закоханої  у  свою справу людини. В майбутньому Олександра  хоче стати лікарем, але не просто лікарем, а лікарем – художником.

  




 На виставці молода майстриня зможе  показати свої роботи, отримати відгуки глядачів і професійних художників, а також її творчість популяризується через веб-сайт Бібліотеки.
Виставка експонуватиметься упродовж січня місяца.