пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

Презентація книги Володимира Лиса " Іван і Чорна Пантера"

В клубі літературних презентацій "Вперше" відбулась презентація книги журналіста, драматурга, члена Спілки письменників України й Асоціації українських письменників, лауреата "Коронації слова", переможця номінації "Гранд- Коронація" Володимира Лиса "Іван і Чорна Пантера". Книга нещодавно вийшла у харківському видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля".
Першим свої враження про книгу озвучив волинський поет, літературний критик Віктор Вербич.
У романі автор переплів два зовсім несхожі між собою життя - сільського дивака Йвана та богемної моделі Таумі Чорна Пантера Ремпбел.
До презентації долучилась поетеса Надія Гуменюк. Вона розповіла ,що у автора з`явились психологічні детективи, потім історичний фільм , книги з містикою , драматургія.За її словами , презентована книга "Іван і Чорна Пантера" так само - твір несподіваний і не схожий ні на що, що було написано раніше. 






 Читачі бібліотеки Якушева Валентина , Максимчук Наталія поділились своїми враженнями про прочитану книгу , яку автор подарував для бібліотеки напередодні.



Завідувач бібліотекою запропонувала всім присутнім  хто не придбав книги , взяти і прочитати її у бібліотеці.


На закінчення презентації присутні мали нагоду отримати автограф від автора книги.









понеділок, 20 лютого 2012 р.

Творча зустріч з Братами Капрановими

У бібліотеці вже більше п`яти років діє клуб літературних презентацій "Вперше" , де відбуваються перші презентації українських письменників.
 17 лютого з презентацією своєї нової книги до читачів завітали Віталій та Дмитро Капранови- відомі українські письменники , публіцисти і видавці . Нова книга братів Капранових отримала назву"Щоденник моєї секретарки" і вийшла друком у видавництві "Зелений пес".


Зі слів Капранових на написання книжки
 їх надихнула одна із секретарок, що працювала в їхньому видавництві . Імені її вони вже  не пригадують, однак пам`ятають особливість цієї працівниці: вона вела особисті записи у робочому зошиті для справ.

 Завітали до луцьких читачів Капранови не самі - з лідером відомого гурту " ОТ VINTA" Юрком Журавлем. Він створив оригінальні ілюстрації до книги.Та однією лише презентацією книжкової новинки творча зустріч не закінчилася. Разом з Юрком Журавлем брати Капранови виконали декілька пісень, а також покладені на музику вірші сучасних українських поетів , що
входять до нещодавно виданих книг. 

Наприкінці зустрічі всі бажаючі змогли не тільки придбати  книги Капранових, а й отримати їх автографи.І судячи з того , який ажіотаж серед присутніх викликала така можливість , творча зустріч  пройшла вдало.





На згадку про літературну зустріч автори подарували колективу бібліотеки свої книги з автографами.